Ranko Končalović

 mr. Ranko Končalović,mag.ing.

Ranko Končalović 1973. godine završio je, u prvoj generaciji, prije statutarnog roka, Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu.Petnaest godina radio je na Aerodromu Zagreb i prošao put od tehnologa do rukovoditelja prihvata i otpreme zrakoplova. Paralelno je radio kao predavač (stručnjak-praktičar) na Višoj zrakoplovnoj školi u Zagrebu . Svoja znanja nadopunio je  praksom u Francuskoj ( preko Međunarodnog udruženja za razmjenu - ACTIM). To je početak međunarodnog iskustva koje se nastavilo u prodajnom timu starog austrijskog hotela u mondenom turističkom mjestu Zell am See. U svom međunarodnom angažmanu povezao je teoriju s praksom uz suradnju s nekoliko sjajnih europskih menadžera, i to posebno u prodaji. U to doba pohađao je više seminara gospodina Valtera Sieberta, vlasnika i trenera austrijske tvrtke „Outdoor Development“.

Zadnjih dvadesetak  godina radi gotovo na “fronti”. Kao predavač je izravno uključen u školovanje prodajnih zastupnika unutar austrijskog holdinga . Najveća dobit tog položaja je što se stečena znanja odmah primijenjuju i ispituju u praksi. Pa i sam sustav školovanja temelji se na principu learning by doing. U okviru holdinga  ima vodeće mjesto Chief Division Managera.

Preporuke u edukacijskom poslu proizlaze iz preko 20 godina školovanja u kojem je znanje i vlastita iskustva prenio na više od 15.000 sudionika seminara.

Najomiljenije teme njegovih predavanja su

 

UPRAVLJANJE CILJEVIMA I VREMENOM, PRODAJNE VJEŠTINE, KOMUNIKACIJSKE I PREZENTACIJSKE VJEŠTINE, VOĐENJE I MOTIVACIJA, UPRAVLJANJE SOBOM !