Osposobljavanje iz ZNR

Specijalist zaštite na radu I.

Specijalist zaštite na radu I. Specijalna ponuda Specijalist zaštite na radu I.
od 14.06.2019. u 10:00h

Hotel "I", Zagreb

Ive Robića 2

Prikaži na karti
Izmjenama i dopunama Pravilnika o obavljanju poslova zaštite na radu (nn 43/15) poslodavci koji zapošljavaju do 49 zaposlenih mogu poslove zaštite na radu obavljaju sami (vlasnik osobno ili njegov radnik - ovlaštenik) ili mogu te poslove ugovoriti s ovlaštenom tvrtkom i plaćati njihove usluge.
Ako se takve tvrtke i obrti odluče za samostalno obavljanje poslova ZNR, osoba zadužena za poslove ZNR mora biti na odgovarajući način osposobljena ili mora položiti stručni ispit pri Ministarstvu.
Mi Vas pozivamo na takvo osposobljavanje.
Po završetku osposobljavanja, ove osobe ne moraju polagati stručni ispit. Završetkom specijalističkog osposobljavanja polaznik dobiva javnu ispravu kojom ispunjava zakonske norme i stječe zvanje Specijalist zaštite na radu I. stupnja što se upisuje u e-radnu knjižicu.
 
Rok u kojem poslodavci moraju uskladiti svoje poslovanje sa Zakonom o ZNR (osposobiti sebe ili ovlaštenu osobu) istekao je u lipnju 2015.  Zakonske podloge za specijalista ZNR pogledajte ovdje.
Za tvrtke i ustanove koje imaju više od 49 zaposlenih isključena je mogućnost korištenja vanjske usluge stručnjaka ZNR. Znači da te poslove mora obavljati isključivo poslodavac ili njegov ovlaštenik (netko od zaposlenih radnika kojeg poslodavac ovlasti), Takva osoba mora biti osposobljena.
 
Pozivamo Vas na takvo specijalističko osposobljavanje koje smo organizirali s partnerima iz EURO EDUKE koja ima ovlaštenje Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Republike Hrvatske za izvođenje programa osposobljavanja. Ovako obrazovane osobe u pravilu mogu raditi kao stručnjaci zaštite na radu I. stupnja u tvrtkama do 49 zaposlenika, a u tvrtkama do 249 zaposlenika ako najmanje 80 % zaposlenika obavlja poslove s malim rizicima, odnosno  u svim tvrtkama iznad 49 zaposlenika kao drugi stručnjak, član tima (uz stručnjaka II. stupnja).
 
Ako ste poslodavac, a ne ispunjavate uvjete za vođenje ZNR obvezni ste se osposobiti sami ili na osposobljavanje poslati svog ovlaštenika.
Ako ste radnik, osoba proglašena (ili očekujete da ćete biti proglašeni) tehnološkim viškom ili ste nezaposlena osoba, ovo je dobra prilika da promijenite svoj status te zadržite ili dobijete novo zaposlenje.
Zašto?
Trenutna situacija je upravo suprotna od one koju zakon predviđa.
Trenutno većina tvrtki ima angažirane vanjske specijaliste zaštite na radu, a to se sada ukida za većinu njih.
UVJET ZA UPIS JE MINIMALNO ZAVRŠENA SSS ČETVEROGODIŠNJA.


Regulirajte svoje obveze iz ZNR kako bi mogli sami obavljati poslove ZNR time smanjili izdatke, i umanjili vjerojatnost nastanka povreda ili plaćanja kazni.

 

Osposobljavanje se provodi u 5 termina u Zagrebu, Hotel "I", Ive Robića 2, prvi termin je 14.06.2019. s početkom u 10:00 sati.

 

Poslovi koje ćete moći raditi nakon osposobljavanja:

 • Izrada procjene rizika
 • Izrada planova evakuacije i spašavanja
 • Osposobljavanje radnika za rad na siguran način
 • Osposobljavanje povjerenika za ZNR
 • Osposobljavanje ovlaštenika poslodavca za ZNR
 • Osposobljavanje voditelja evakuacije i spašavanja

Uvjerenje koje se dobiva nakon uspješno završenog osposobljavanja priznaje se na teritoriju EU.

Postoji mogućnost plaćanja u tri obroka.
I. upisnina -1200 kn, II. drugi obrok -1000 kn, III. treći obrok - 800 kn

Do izdavanja uvjerenja svi obroci trebaju biti podmireni!  

Sa sobom obvezno ponijeti kopiju osobne iskaznice i kopiju zadnje završene škole (diplomu ili svjedodžbu).

Redovna uplata do 13.06.2019. do 20 sati: 3.500,00 kn + PDV

SPECIJALNA PONUDA

3.000,00 kn + PDV

Za uplate do 12.06.2019. do 16 sati

Izvoditelji programa

Krešimir Petlić, dipl.ing.sig.

U preko 20 godina radnog iskustva i preko 10 godina rada u struci u različitim sustavima od trgovine, ugostiteljstva, građevinarstva do tvorničke proizvodnje, mišljenja sam da sam stekao dovoljno znanja u području zaštite koje mogu primijeniti u bilo kojem sustavu i koje mogu prenijeti na sve koji su voljni čuti i učiti iz mog stečenog znanja i iskustva u području zaštite. (Životopis)

Kome je savjetovanje namijenjeno?

 • direktorima / ravnateljima
 • vlasnicima poduzeća / ustanove
 • poslodavcima
 • radnicima
 • ovlaštenicima poslodavca za ZNR
 • povjerenicima radnika za ZNR
 • obrtnicima

Upute za plaćanje

Uplate možete izvršiti na organizatora:
Marker, obrt za informatiku i dizajn,
Sv. Duha 13, 34000 Požega

OIB: 94496076510

Tel/fax: 01 2020 294
E-mail: info@znr.hr
Mob: 099 433 9521

Žiro-račun/IBAN:
HR8323600001101951759 (ZABA)

Za izvršene uplate dobit ćete račun i potvrdu o odslušanom savjetovanju. Samo na zahtjev šaljemo predračun. Za račun su potrebni podaci uplatitelja uključujući OIB.

Pogledajte uvjete prijave i odjave