Potvrda o pohađanju

Strategija, izvještavanje i izračun ugljičnog otiska 23.

Strategija, izvještavanje i izračun ugljičnog otiska 23. Popusta za ranu uplatu
11.10.2023. od 10-15 sati

Hotel Diplomat i ONLINE

Horvatova ul. 35B, Zagreb

Prikaži na karti

Parking osiguran bez plaćanja

Online prijava

Unaprijedite poslovanje uz očuvanje okoliša!

Nadolazeće europske regulacije, direktive, smjernice i standardi o izvještavanju (CSRD, ESRS,...) - utječu na poslovnu klimu i temeljito i trajno izmjenjuju situaciju na tržištu svih gospodarskih sektora.
Želite li naučiti kako unaprijediti vaše poslovanje i istovremeno doprinijeti očuvanju okoliša i osigurati otporan i dugoročan poslovni razvoj vašeg poduzeća!? Pridružite nam se na stručnom seminaru o integriranju održivosti u poslovanje, izračunu ugljičnog otiska i istraživanju investicijskih prilika zelenog i održivog financiranja. 

Današnje okolnosti u poslovanju - politika Europske unije, klimatske promjene i svjetska geopolitika uvelike povećavaju značaj okolišnih, društvenih i upravljačkih (eng. ESG-environmental, social, governance) elemenata u poslovanju.
Poduzeća su međusobno povezana vrijednosnim lancem, pa posljedično tome i ugljičnim otiskom. Strategija dekarbonizacije je bitan čimbenik u održivosti vašeg poslovanja. Prikaz kategorija izvora ugljičnih emisija i njihovih opsega (1, 2 i 3) možete vidjeti OVDJE.
Početak primjera izračuna ugljičnog otiska je OVDJE.

Izostanak informacija i postupanja po nadolazećim regulativama i direktivama može vas dovesti u situaciju da vas neki dosadašnji partneri izostave s liste dobavljača jer im ne dajete izvješće o svom ugljičnom otisku (ili ga dajete ali je on visok i nepovoljan). Također je moguće da ćete se vi zahvaliti nekom od svojih dobavljača jer mu je ugljični otisak velik, a ništa ne poduzima da ga smanji.

Sliku utjecaja dobavljača i kupaca (na otisak kompanije scope1) možete vidjeti
Na ovom stručnom seminaru naučite kako integrirati elemente održivosti u svoje poslovanje, stvoriti strategiju održivosti, izračunati i pratiti svoj poslovni ugljični otisak, sastavljati izvješća o poslovnoj održivosti uz metode izračuna ugljičnog otiska poduzeća te istražiti investicijske prilike zelenog i održivog financiranja. 

Budite korak ispred konkurencije i osigurajte si poziciju lidera u poslovnom svijetu.

Evo što ćemo vam dati: od 10-15 sati OVDJE.

Očekivani ishodi:
Sudionici će naučiti kako i zašto integrirati elemente održivog poslovanja u svoje poduzeće kako bi predvidjeli i pratili svjetske, europske i lokalne trendove i ispunili postojeće i nadolazeće obveze.
Sudionici će naučiti kako izračunati i pratiti poslovni ugljični otisak te pronaći načine za smanjenje emisija stakleničkih plinova.
Sudionici će naučiti potreban sadržaj i način sastavljanja izvješća o poslovnoj održivosti.

Očekivani benefiti:
Sudionici će moći stvoriti uvjete za otporan i dugoročan poslovni razvoj svojih poduzeća.
Sudionici će znati korake kako smanjiti oportunitetni trošak kroz pravodobnu prilagodbu novim regulacijama i povećati efikasnost poslovanja kroz razvoj ključnih indikatora performansi i metrika evaluacije poslovanja.
Sudionici će identificirati prilike za poslovni napredak kroz benchmarking održivog poslovanja svog poduzeća i time omogućiti pristup tržišnim potencijalima zelenih i održivih fondova i financijskih instrumenata.

Za praćenje predavanja ONLINE kod prijave stavite kvačicu na WEBINAR.

Za polaznike uživo smo osigurali: potvrde, osvježenje u stanci i ručak u restoranu BIG MAMMA, prezentacije s prilozima u elektronskoj formi, blok za pisanje i kemijsku.
Za online polaznike smo osigurali: potvrde, prezentacije i priloge u elektronskoj formi.
Za drugog i svakog idućeg polaznika iz iste tvrtke dajemo dodatni popust od 11,00 €+PDV
*** Parking je osiguran u sklopu hotela bez naplate. 

 

Redovna uplata do 10.10.2023. do 00 sati: 211,00 € | 1.589,78 kn + PDV

SPECIJALNA PONUDA

171,00 € | 1.288,40 kn + PDV

Za uplate do 09.10.2023. do 16 sati

Redovna uplata za WEBINAR do 10.10.2023. do 00 sati: 211,00 € | 1.589,78 kn + PDV

Specijalna ponuda za WEBINAR

139,00 € | 1.047,30 kn + PDV

Za uplate do 09.10.2023. do 16 sati

*Webinar je online prisustvovanje savjetovanju iz Vašeg ureda ili kuće (čak i putem mobilnog uređaja ili tableta). Online pratite prijenos zvuka i prezentacije savjetovanja uz mogućnost postavljanja pitanja i sudjelovanja kao da ste tamo. Prisustvovanjem webinaru ostvaruju se brojne uštede za poslodavca i polaznika počevši od vremena, putnih troškova, dnevnica, prehrane itd. Nakon prijave na webinar dobit ćete link s "odobrenjem za pristup". Za pristup je dovoljno imati pristup internetu sa zvučnicima ili slušalicama.

Izvoditelji programa

mr. Tomo Hunjak

mr. Tomo Hunjak Magistar okolišne ekonomije (M.Sc. of Environmental Systems Sciences with area of concentration: Economics, Karl-Franzens-Universität Graz). (Životopis)

Kome je savjetovanje namijenjeno?

  • velikim poduzećima koji imaju obavezu sastavljanja nefinancijskog izvještaja
  • malim i srednjim poduzećima koja posluju na području EU
  • managerima i ostalim odgovornim osobama koje žele poduzeće učiniti otpornijim na vanjske poslovne učinke 
  • referentima b2b prodaje čiji kupci traže informacije u ugljičnom otisku
  • voditeljima poslovnih odjela razvoja i investicija i ostalim fizičkim i pravnim osobama koji žele istražiti prilike i mogućnosti tržišta zelenih financijskih instrumenata
  • Pravnim i fizičkim osobama koji žele znati više o razvoju okolišne politike EU (Europski zeleni plan) i prilikama koje on donosi.

Upute za plaćanje

Uplate možete izvršiti na organizatora:

eMarker d.o.o.                                           
10000 Zagreb, Remetinečki gaj 23B                     
OIB: 82376202251
IBAN:HR3023600001102746367 ZABA
Tel: +385 99 433 9521
E-mail: info@znr.hr

Za izvršene uplate dobit ćete račun i potvrdu o odslušanom savjetovanju. Samo na zahtjev šaljemo predračun. Za račun su potrebni podaci uplatitelja uključujući OIB.

Pogledajte uvjete prijave i odjave