Bazični tečaj iz gospodarenja otpadom

Gospodarenje otpadom i Stručnjak za dokumentaciju o otpadu

Gospodarenje otpadom i Stručnjak za dokumentaciju o otpadu Specijalna ponuda Gospodarenje otpadom i Stručnjak za dokumentaciju o otpadu
25.10.2019. od 10:00h

Hotel "I", Zagreb

Ive Robića 2

Prikaži na karti

Last minute ponuda do sutra u 16 sati!

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode izdalo je ovlaštenje (vidjeti ovdje) temeljem kojeg "Marker obrt za informatiku i dizajn" može provoditi izobrazbe o gospodarenju otpadom (koje su privremeno obustavljene) 

Zbog kašnjenja u ispunjavanju Uredbe EU u području gospodarenja otpadom vrlo je izvjesno da će Republika Hrvatska doći u poziciju plaćanja kazni koje će vrlo vjerojatno RH prebaciti na gradove i općine, a oni na komunalna poduzeća.
Zbog takvih prognoza podigla se velika panika.

Kako novonastalu situaciju gledati kao šansu?
 
Što ste kao jedinica područne (regionalne) ili jedinice lokalne samouprave poduzeli po pitanju gospodarenja otpadom i njegovog zbrinjavanja?
Što ste kao komunalno ili drugo poduzeće poduzeli u području odvojenog prikupljanja, gospodarenja otpadom i njegovog zbrinjavanja?
Vjerujem da ste napravili sve što je bilo u Vašoj moći. Znamo da nije sve do Vas jer je tu i državna strategija oko otpada u koju bi se trebali uklopiti. Znamo i da ste ograničeni sredstvima. Unatoč toga što svi znamo situaciju, to nas ne opravdava i vrlo je izvjesno da ćemo snositi posljedice kroz kazne koje će zahtijevati Europska unija.

Pa što učiniti?
I milijun počinje prvim korakom. Napravimo barem ono što možemo. Osposobimo i obučimo ljude koji će znati rukovati otpadom te popunjavati potrebnu dokumentaciju, bez opasnosti za sebe ili opasnosti za okruženje u kojem će to raditi.

Da bi to postigli pripremili smo, jedinstven jednodnevni tečaj koji je sastavljen dominantno od osnova teorijskog znanja, radionica s praktičnim prepoznavanjem vrsta otpada po kataloškim brojevima i ispunjavanjem dokumentacije za te vrste otpada.  Polaznici tečaja moći će ispunjavati dokumentaciju za vrste otpada s kojima se stvarno susreću, a upoznat će i druge vrste otpada kako bi ga znali prepoznati ako se pojavi kod njih. Učeći na ovaj način polaznici stvaraju kompetencije u području gospodarenja otpadom te im to omogućava da uspješno i samostalno popunjavaju potrebnu dokumentaciju uključujući i E-onto obrazac.
 
Ovim izobrazbama poslodavci dobivaju radnike s potrebnim praktičnim znanjima u području gospodarenja otpadom i popunjavanjem dokumentacije, a sami radnici povećavaju svoje šanse na tržištu rada. Svaki polaznik/ca će dobiti potvrdu da je odslušao i/ili odradio predviđene sadržaje i vježbe.

Više o stjecanju potvrde o osposobljavanju i o njezinu upisivanju u e-radnu knjižicu pročitajte ovdje.

SPECIJALNA PONUDA:
samo na ovom treningu potvrda je uračunata u cijenu kotizacije.


Mnogi gospodarski subjekti i mnogi naši polaznici izobrazbe o gospodarenju otpadom javljaju nam se sa zamolbama za dodatnim usavršavanjem iz ovog područja koje bi sadržavalo konkretne primjere u prepoznavanju kategorija otpada, deklasifikaciju otpada, rukovanju otpadom, praktične radionice s popunjavanjem dokumentacije i postupanje s dokumentacijom kako bi mogli kvalitetno i sigurno izvršavati svoje obveze i kvalitetno obavljati poslove. Prijavite se odmah ovdje. 
Uvjet za pristupanje je minimalno završena osnovna škola.
Samo na zahtjev dostavljamo teme radionica i nastave.

Ojačajte svoje kompetencije i povećajte svoje šanse na tržištu rada upisom ovog neformalnog obrazovanja u "radnu knjižicu".

Tko će se brinuti za vaš profesionalni razvoj i odgovornost koju imate za posao koji obavljate ako ne vi sami?
Od vas očekujemo da iskoristite ovu jedinstvenu priliku u izgradnji kompetencija i prijavite se online ili osobno pozivom, telefaksom ili poštom.
 
Raspored rada  (10:00 do 16:00 sati)
1. dio 10:00 -13 sati (stanka 15 min.)
13-14:00 Stanka za ručak
2. dio 14:00-16 sati (stanka 15 min.)
* * *
Evo što ćemo vam dati:

Prvo ćemo proći zakonski okvir, zatim kroz radionice s praktičnim primjerima otpada s kojim se susreću polaznici proći cjelokupni proces prepoznavanja i kategorizacije otpada, postupanja s otpadom i popune cjelokupne dokumentacije za stvarne situacije.
(Možete ponijeti vlastite uzorke otpada za koje želite stvoriti cjelokupnu dokumentaciju)
Kako raditi na siguran način važan je za osobu koja radi, ali i za okruženje u kojem se rukuje otpadom o čemu će također biti riječi.
Proći ćemo i kroz obveze evidencija i prijava u propisane registre te pristupom bazama podataka gdje možemo provjeriti valjanost važenja ovlaštenja koje moraju imati pravne ili fizičke osobe koje preuzimaju otpad te kroz upravni i inspekcijski nadzor.
Kroz pitanja i odgovore odagnat ćemo eventualne nedoumice i odgovoriti na specifične situacije koje se odnose baš na vaš slučaj.
 
Za više polaznika iz iste tvrtke ili organizacije odobravamo dodatni popust od 250 kn s PDV-om/svakom polazniku.
 
Prijavom se uključujete u misiju spašavanja pčela i nagradit ćemo Vas staklenkom meda  hrvatskih pčelara.

Redovna uplata do 24.10.2019. do 20 sati: 2.900,00 € + PDV

Specijalna ponuda za UŽIVO

2.490,00 € + PDV

Za uplate do 24.10.2019. do 16 sati

Izvoditelji programa

Potvrđujemo održavanje

Kome je savjetovanje namijenjeno?

  • Direktorima, tehničkim direktorima, rukovoditeljima i odgovornim osobama u komunalnim tvrtkama i djelatnosti gospodarenja otpadom i/ili njihovim zamjenicima
  • Fizičkim osobama koje upravljaju davateljem javnih usluga gospodarenja otpadom
  • Tvrtkama koje se bave djelatnošću gospodarenja otpadom (skladište vlastiti otpad, energetski   oporabitelj, reciklažno dvorište ili trgovci otpadom)
  • Svima koji nešto rade s otpadom, a nemaju osobe koje znaju kako postupati s otpadom i   dokumentacijom
  • Osobama koje žele ojačati svoje kompetencije i povećati šanse na tržištu rada
  • Tvrtkama koje se bave bilo kojim oblikom proizvodnje, reciklaže ili usluge vezane na otpad
  • Poslovođama i rukovoditeljima u komunalnim poduzećima
  • Povjerenicima za gospodarenje otpadom i njihovim zamjenicima koji žele znati više
  • Odgovornim osobama za gospodarenje otpadom koji žele znati više

Upute za plaćanje

Uplate možete izvršiti na organizatora:

eMarker d.o.o.                                           
10000 Zagreb, Remetinečki gaj 23B                     
OIB: 82376202251
IBAN:HR3023600001102746367 ZABA
Tel: +385 99 433 9521
E-mail: info@znr.hr

Za izvršene uplate dobit ćete račun i potvrdu o odslušanom savjetovanju. Samo na zahtjev šaljemo predračun. Za račun su potrebni podaci uplatitelja uključujući OIB.

Pogledajte uvjete prijave i odjave